Facebook pixel
Logo Ik kijk mee met AD

Wist je dat steeds meer media, cultuur en sportevenementen audiodescriptie hebben? Je hoort dan een beschrijving van wat anderen zien. Dat kan digitaal zijn, bijvoorbeeld bij films, series of online video, maar soms is het ook live. Bijvoorbeeld in het theater, in musea of bij voetbalwedstrijden. Met audiodescriptie kun je samen van hetzelfde genieten, op hetzelfde moment.

De campagne 'Ik kijk mee met AD' heeft als doel de bekendheid en het gebruik van AD te vergroten. Hieronder vind je een update van mooi campagnenieuws!

Beleef het mee!

Doe mee: AD-quiz - raad jij het fragment?

Is het een Rembrandt? Picasso? Koons? Welk superspannend moment hoor je hier? En voor wie zijn klassiekers kent: uit welke theatervoorstelling is dit dramatische moment? Doe mee aan de AD-quiz! Raad jij de goede antwoorden?
Lees verder

Luister: radiospot AD-campagne

Vanaf 20 december niet te missen op Radio 1 en Radio 509. De radiospot met daarin een herkenbaar gesprek tussen een vader en zijn twee dochters. Benieuwd? Beluister de radiospot!
Lees verder

Luister: podcast met tolk Hilbert

Hilbert is blindentolk bij Komt het Zien!. Hij verzorgt live de AD bij theatervoorstellingen. Onlangs verzorgde hij AD bij een bruiloft. Hilbert vertelt vol enthousiasme over zijn werk in deze podcast van Radio 509.
Lees verder
Terug naar home